Baharda Tercih Edilebilecek Atıştırmalıklar 2018

02-03-2018 22:57

Çoğu kişi gün içerisinde açlık hissi duyar ve kendisini bir şeyler atıştırma ihtiyacı hisseder. Henüz ana öğün vakti gelmediyse açlık hissini yatıştırmak için sağlıklı ve tok tutacak besinler tercih edilmelidir. Kuru meyveler bunların başında gelir. Kuru meyvelerin içinde gün içinde almanız gereken vitaminler, mineraller ve lifler bulunur.

Kuru meyve ürünlerinin birçok çeşidi bulunmaktadır ve hepsi birbirinden farklı lezzetlere sahiptir. Aynı zamanda sağlık açısından faydaları saymakla bitmemektedir.

Özellikle bahar ayları mevsimsel geçiş süreci olduğundan, bu aylarda vücutta da bazı dengesizlikler yaşanabilir. Bu mevsimsel geçiş süreçlerinde mutlaka tüketmemiz gereken besinlerden birisi dekuru meyvelerdir.

Kuru meyve çeşitleri nelerdir?

Kuru Kayısı: Kuru kayısı, içinde bulunan A, B ve C vitamini kaynağından zengin bir besin türüdür. Her gün düzenli olarak 4-5 adet kurusu kayısı yenildiğinde kalp kaslarının ve sinirlerin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş olunur. Bunun yanında antioksidan özelliği sayesine kansere karşı koruyucu etkisi olur, sindirim sistemini düzenler, Göz, cilt ve ruh sağlığı içinde önemli katkılar sağlar.

Kuru İncir: Kuru incir, içerisinde bulunan vitamin, mineral ve protein sayesinde hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar ve kötü huylu kolesterolün kana karışmadan atılmasında yardımcı olur. Bunun dışında da birçok faydası vardır. Kan basıncını düzenler, yüksek tansiyona iyi gelir, antioksidan özelliğinden dolayı kanserli hücrelerle savaşmada etkili olur, kilo vermede yardımcı olur, boğaz ağrısına ve bronşite iyi gelir.

Kuru Üzüm: Kuru üzüm, sık tüketilen kuru meyve çeşitlerinden birisidir ve çok faydalıdır. Üzüm, başta bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle birlikte kalp sağlını destekler, kan basıncını düşürür, kolesterolü düşürür, karaciğer hastalıklarının meydana gelmesinde önleyici etkisi vardır, sindirim sistemini destekler, kabızlığı giderir ve zayıflamaya yardımcı olur.

Erik Kurusu: Kuru erik lif bakımından oldukça zengin besin kaynağıdır ve içinde yüksek derecede C vitamini bulundurmaktadır. Erik kurusu, vücut direncini arttırır ve hastalıklara karşı korur. Bunların yanında erik kurusunun faydaları da tıpkı diğer kuru meyveler gibi saymakla bitmez. Kan şekerini dengeler, Kolesterolü düşürür, Kalp sağlını olumlu yönde etkiler, demir kaynağıdır, cilde iyi gelir ve kabızlığı önler.

Ananas Kurusu: Ananas kurusu A, B ve C vitamini bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Ananas kurusunun faydaları; vücutta oluşan yağ birikimini önler, sindirim sistemine fayda sağlar, kan dolaşımını arttırır, idrar söktürücü etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir, göz sağlını olumlu derecede etkiler ve cilde pürüzsüzlük sağlar.

Kivi Kurusu: Kivi kurusu C ve E vitamini yönünden zengin bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir yönünden de zengin olup faydaları da bir o kadar fazladır. Sindirimi kolaylaştırır, kan basıncını dengeler, kansızlığa iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Altın Çilek Kurusu: Altın çilek kurusu zengin lif kaynağı olmasıyla birlikte metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemine katkılar sağlar. Kanı temizler, damar hastalıkları riskini azaltır, astımı önler, romatizma hastalıklarına iyi gelir, kan basıncını düşürür, ağrı kesici etkisi vardır, böbreklerin çalışmasını düzenler, balgam söktürücü etkisi vardır ve zayıflamanıza yardımcı olur.

E-cerez.com adresinden altın çilek, elma kurusu, çilek kurusu, zencefil kurusu, erik kurusu, incir kurusu, kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, kivi kurusu, ananas kurusu, pamelo kurusu, goji berry kurusu, cranberry kurusu, yaban mersini kurusu, muz kurusu, papaya kurusu mango kurusu, dut kurusu, Hindistan cevizi kurusu, kavun kurusu, portakal kurusu, şeftali kurusu, armut kurusu, kiraz kurusu ve iğde kurusu çeşitlerine ulaşabilir; rahatlıkla alışverişinizi yapabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.