Spor Yapanların Tükettiği Kuruyemiş Çeşitleri Hangileri

27-08-2022 00:28
Spor Yapanların Tükettiği Kuruyemiş Çeşitleri Hangileri

Kuruyemiş çeşitleri içerdikleri zengin vitamin ve mineral nedeni ile sporcular tarafından çok fazla tüketilir. Birçok farklı yöntem ile farklı tariflerde kullanılan kuruyemişler sade olarak tüketildiklerinde sağlığınıza odlukça faydalıdır. Kuruyemiş içerisinde bulunan yemişler hakkında tek tek araştırma yaparak ürünlerin besin değerlerini öğrenebilir ve kendi kuruyemişinizi hazırlayabilirsiniz.

Kuruyemiş Çeşitleri

Sporcular genel anlamda kalsiyum, potasyum ve demir açısından zengin olan yemişleri tüketmelidir. Karışık halde satışa sunulan kuruyemiş çeşitleri arasından dilerseniz ayrı ayrı tercih yaparak kendinize özel kuruyemişinizi hazırlayabilirsiniz. Sporcuların tüketmesi gereken bir diğer önemli kuruyemiş olan kajunun 100 gramında 553 kalori bulunur. Kaju hem şekil hem de lezzet açısından diğer yemişlerden oldukça farklıdır. İçerisinde 50,7 gram yağ bulunan kaju kalsiyum potasyum ve demir açısından son derece zengindir.

Badem

Spor yapan insanların günlük beslenme düzenleri normal insanlardan farklıdır. Eğer bir sporcu iseniz gün içinde yaptığınız antrenmanlarda normalden daha fazla enerji yakarsınız. Bu nedenle daha fazla enerji veren besinleri tüketmeniz önerilir. Birçok sporcunun günlük tüketeceği besinler arasında badem de yer alır. Her biri farklı besin deposu olan yemişler düzenli olarak tüketildiklerinde spor yaşamını olumlu yönde etkiler. Bir sporcu olarak siz de beslenme programınıza bol miktarda kuruyemiş yerleştirebilir ve bütün günü enerjik geçirebilirsiniz.

Kaju

Spor yapanların kuruyemiş tercihleri genelde kaju, fındık ve bademden yanadır.Vitamin ve mineral açısından baktığınızda en zengin kuruyemiş çeşidi bademdir. Badem 100 gramda 598 kalori içerir. Bunun içerisinde 18,7 gram protein, 15,2 lif, 37 gram karbonhidrat ve 54,7 gram yap bulunur. Bol miktarda potasyum, demir ve magnezyum içeren badem bu nedenle birçok sporcu tarafından sevilerek tüketilir.

Bir diğer değerli kuruyemiş çeşidi fındıktır. Sporcular tarafından sık tercih edilen fındık zengin besin deposu olması nedeni ile vazgeçilmezler arasında yer alır. 100 gram fındık içerisinde 628 kalori bulunur. 61 gram yağ, 10 gram diyet lifi, 17 gram karbonhidrat bulunan fındık gem potasyum hem kalsiyum hem magnezyum hem de demir açısından oldukça zengindir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.