MAGNEZYUMUN VÜCUDUMUZA FAYDALARI

28-11-2022 17:48
MAGNEZYUMUN VÜCUDUMUZA FAYDALARI

Magnezyum, insan sağlığı için en önemli minerallerden biridir.

%60’ı kemiklerde, geri kalanı kaslarda, yumuşak dokularda ve kanda bulunur.

Magnezyumun en önemli görevi, yiyeceklerin enerjiye dönüşümünü sağlamaktır.

DNA ve RNA’nın oluşumunun temelidir. Ayrıca beynimizdeki nöratransmiterleri düzenler.

 

Beynimizi, kaslarımızı ve kemiklerimizi destekleyerek her açıdan vücudumuza fayda sağlar. Sinir sistemini, kan şekerini ve tansiyonu dengelemek de faydalarından bazılarıdır.

 

Gelin bu faydası bitmeyen minerali biraz daha yakından inceleyelim.

 

Kemik gelişiminin sağlıkla devam etmesi, yeterli oranda kalsiyumun vücudumuzda bulunmasına bağlıdır. Çünkü magnezyum, kemiklere sağlık veren kalsiyumun vücuttaki işlevini devam ettirmesini sağlar. Gelişim çağındaki çocukların kemik yapısı için düzenli magnezyum alımı ekstra önem taşır. Vücuttaki D vitaminini aktive eder ve D vitaminin oluşturduğu eksikliği tamamlama niteliği taşır.

 

Magnezyum böbrekler için de çok önemlidir. Çünkü magnezyum eksikliği, böbrek taşı oluşumuna yol açabilir.

 

Yeterli miktarda magnezyum alımı diyabet gelişme riskini önler. Çünkü doğal magnezyum tüketimi sayesinde insülin direnci riski azalır. Magnezyum eksikliği durumunda vücuda alınan karbonhidrat ve glikozun dengesinde sorunlar gözlenir.

 

Ayrıca magnezyum kalp sağlığına ve migrene iyi gelir. Adet dönemi ağrılarını azaltarak sürecin daha rahat geçmesine yardımcı olur. İltihap ve ödemi azaltır. Özellikle yaşlılar ve kilolular için obezite ve kronik hastalıkların yol açtığı iltihapları engeller.

 

Magnezyumun vücuda bir diğer faydası da egzersiz performansını yükseltmesidir. Çünkü kas ağrısına neden olan laktik asidi yok eder.

 

Depresyon önleyici yapısı da önemli faydalarından biridir. Her gün belli miktarda magnezyum alımı, depresyon belirtilerini azaltır.

 

En önemli magnezyum kaynaklarından biri kabak çekirdeğidir. Düzenli olarak kabak çekirdeği tüketmek vücuttaki magnezyum alımını hızlandırarak kalsiyumun görevini yapmasını sağlar.

Kas gelişiminden kemik yapısına, böbrek sağlığından mutluluğa kadar birbirinden bağımsız birçok unsur, kabak çekirdeğinin mucizevi yapısıyla dengelenebilmektedir.

 

Ayrıca kaju, badem gibi sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar da vücudumuz için önemli magnezyum kaynaklarından bazılarıdır. Bu sağlıklı atıştırmalıklardan düzenli olarak tüketmek, gerekli magnezyumu doğal bir biçimde almamızı sağlar.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.