Bebeklere Kuruyemiş Ne Zaman Verilir

26-08-2022 23:53
Bebeklere Kuruyemiş Ne Zaman Verilir

Çocuklarda kuruyemiş tüketimi ne kadar erken başlarsa gelişim açısından o kadar faydalı olur. Birçok bebek ve çocukta daha 3 yaşına gelinmeden besin alerjisi problemleri ortaya çıkar. En yaygın olarak görülen alerji inek sütüne karşıdır. Bu durum çocuklarda süt tüketiminin azalmasına yol açar ve gelişim bundan olumsuz etkilenir. Yaşanacak her türlü gıda problemine karşı destek sağlamak ve gelişimi başarı ile sürdürmek için çocuklara kuruyemiş verilmesi önerilir. Kuruyemiş alerji oranı çocuklarda oldukça düşüktür. Yapılan araştırmalarda her 100 çocuktan 1’inde kuruyemiş alerjisi problemi ortaya çıkmıştır. Çocuğunuzda oluşacak her türlü besin krizini başarı ile yenmek için bebeğinize kuruyemiş vermeyi deneyebilirsiniz.

Kuruyemiş

Bebeklerde kuruyemiş başlangıç yaşı 12 ile 36 ay aralığıdır. Çocuğunuzun doktoru ile görüşerek kuruyemiş ile beslenme konusunda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği kuruyemişleri azar azar vermeye başlayarak erken yaşta vücut ve beyin gelişimine olumlu yönde katkı sağlamanız mümkündür.

Bebek ve çocuklarda kuruyemiş vermek için en doğru öğün sabah ve akşamdır. Çünkü kuruyemiş yendikten sonra kişilerde tokluk hissi yaratır. Bu durum beslenmeyi olumlu destekler. Bebeklerde özellikle gece yatmadan önce kuruyemiş tüketimini alıştırmak, gece boyunca bebeğin tok bir şekilde yatması açısından önemlidir. Bu sayede siz de rahat bir gece geçirebilirsiniz.

Ceviz

Bebeğinize kuruyemiş vermenin en uygun zamanı 6 ay sonrasıdır. İlk dönemlerde minik minik parçalar halinde bebeğinizi kuruyemişler ile tanıştırabilirsiniz. Eğer bebeğiniz olumlu tepki verir ve severse ilerleyen dönemlerde ceviz dahil diğer kuruyemiş çeşitlerine kolayca alıştırabilirsiniz.

Birçok marka sadece bebekler için toz kuruyemiş ürünlerini satışa koymuştur. Bütün kuruyemiş çeşitleri kapalı ambalajlarda toz halde bebekleriniz için özenle hazırlanır. Dilerseniz ilk etapta bu ürünler arasından tercih yaparak da bu süreci risk almadan kolayca atlatabilirsiniz. Bunun yanında bütün halde almak isterseniz de bu durumda rondo işinizi görecektir. Ürünleri dilediğiniz kadar ufaltabilir ve bebeklerinize güvenli koşullarda verebilirsiniz.

Badem

Bebek ve çocuklarınız için tercih edebileceğiniz en faydalı kuruyemişlerin başında fındık badem ve ceviz gelir. Kapalı olarak satışa sunulan ceviz ve bademler arasından dilediğiniz ürünü tercih ederek güvenilir koşullarda satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.