Çocuk Gelişiminde Kuruyemiş Tüketimi Nasıl Bir Öneme Sahiptir

26-08-2022 01:07
Çocuk Gelişiminde Kuruyemiş Tüketimi Nasıl Bir Öneme Sahiptir

Kuruyemiş her yaşta tüketilmesi gereken atıştırmalıklar arasında yer alır. Mineral, vitamin, antioksidan açısından son derece zengin olan kuruyemiş çeşitleri çocukların gelişimi üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Çocuk gelişimini destekleyen kuruyemiş çeşitleri beyin gelişimi başta olmak üzere vücudun gelişmesinde doğrudan pay sahibidir. Çocuğu olan bir aile iseniz çocuğunuz için en faydalı besinler arasında kuruyemişin de bulunduğunu unutmamalısınız. Bebeğiniz ilk büyüme dönemini atlattıktan sonra ek gıda ermeye başladığınızda kuruyemiş ile de bebeğinizin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kuruyemiş

Bebeklerde eğer çokciddi bir hastalık geçmişi yoksa ilk 6 aydan sonra kuruyemiş tüketiminize başlayabilirsiniz. Egzama ve gıda zehirlenmesi gibi ciddi sağlık problemlerini olmadığı durumlarda bebekler yaşına girmeden önce kuruyemiş tüketebilir. İlk defa kuruyemiş vereceğiniz durumlarda bebeğinizi gözlemleyerek yemesine yardımcı olmanızda fayda vardır. Bebeğinizin kuruyemişe verdiği tepkiyi ölçtükten sonra sevmesi halinde devamlı olarak kuruyemiş çeşitlerini bebeğinize vermeye devam edebilirsiniz.

Ceviz

Bebeklerinizin gelişimine hangi kuruyemişlerin destek olacağını merak ediyorsanız ceviz ve badem gibi yemişleri tercih edebilirsiniz. Badem ve ceviz beyin gelişimi üzerinde doğrudan etkilidir. İlk vereceğiniz sırada öncelikle birkaç tane ile başlayarak bebeğinizin herhangi bir alerjisi olup olmadığına bakmanız herhangi bir sorunla karşılaşmamanızı sağlar. Eğer bebeğiniz olumlu tepki verirse dilediğiniz kuruyemiş çeşidini en uygun koşullarda sipariş vererek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Bebeklerde kuruyemiş, soğuk algınlığı başta olmak üzere birçok önemli sağlık sorununun kısa süre içerisinde geçmesine yardımcı olur. Karışık olarak tercih edeceğiniz kuruyemişi ilk başlarda tekli çeşitler ile bebeğinize vermelisiniz. Bu sayede bebeğinizin hangi yemişe nasıl bir tepki verdiğini ölçebilirsiniz. Zamanla bebeğiniz alıştıktan sonra bütün çeşitleri karışık olarak bebeğinize yedirebilirsiniz.

Badem

Çocuk gelişimini olumlu destekleyen kuruyemişlerden biri olan badem bebeklerin kemik yapıları başta olmak üzere birçok açıdan hızlı büyümesine yardımcı olur. Bebeğinize kuruyemiş verirken dikkat etmeniz gereken en önemli konu yemişleri tüm halde vermemeniz gerektiğidir. Öncelikle ilk defa kuruyemiş ile tanışan bebeklerin mutlaka ezilmiş halde bu yemişleri tüketmesi gerekir. Olabildiğince ufaltarak bu yemişleri bebeğinizin rahatça yemesini sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.