Kabak Çekirdeği Faydaları

10-03-2022 16:00
Kabak Çekirdeği Faydaları

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeği, dünyadaki en faydalı besinlerden biridir. Kabak meyvesinin kurutulmasıyla elde edilen kabak çekirdeğinin bir avucunda bile vücuda önemli miktarda sağlıklı yağ, magnezyum ve çinko sağlayabilir. Kolayca bulunabilen bu harika atıştırmalık,bitkinin yapraklarının ve gövde kısmının tamamen sararıp kahverengiye dönüştüğü, meyve sapının kuruyarak bitki gövdesinden kolayca ayrılacak duruma geldiği tam olgunluk döneminde, yani yaklaşık ekimden 110 – 120 gün sonra hasada başlanır. Peki salatalardan, unlu mamullere birçok farklı kullanım alanı olan kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

 

Besleyiciliği yüksek yağ içerir

 

Kabak çekirdeği yağı oldukça faydalı olarak kabul edilir. Çok fazla çoklu doymamış yağ asitleri içerir. Magnezyum ve çoklu doymamış yağ asitleri içeriğinde liderdir. Bununla birlikte, diğer değerli mineralleri ve mikro besinleri de içerirler. Ayrıca antioksidanlar açısından da zengindir.

 

Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı

Araştırmalar, kabak çekirdeğinin kan şekeri düzeylerini düşürebildiğini gösteriyor. Bu da onları özellikle prediyabet ve tip 2 diyabetli kişiler için faydalı hale getiriyor. Mevcut en iyi magnezyum kaynaklarından biri olan kabak çekirdeği, magnezyum açısından zengin bir diyet için oldukça ideal.

Kalp ve damar sağlığı dostu

 

Mineral, antioksidan ve sağlıklı yağ kaynağı olarak kabak çekirdeği kalp ve damar sağlığını destekleyici etkiye de sahiptir. Kabak çekirdeği iyi bir antioksidan, lif, magnezyum, çinko ve omega-3 / omega-6 yağ asitleri kaynağıdır. Bu besinlerin hepsi kalp sağlığı için destekleyicidir. Kan basıncının düşmesine ve kandaki iyi kolesterolün artmasına yardımcı olurlar.

 

Zengin bir antioksidan kaynağıdır

Antioksidanlar vücutta iltihabı azaltabilir ve hücreleri zararlı serbest radikallerden koruyabilir. Bu nedenle antioksidan bakımından zengin besinler tüketmek birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği karotenoidler ve E vitamini gibi antioksidanlar içerir.

 

Moralinizi yükseltir, uykuyu düzenler

Kabak çekirdeği İyi ve kaliteli bir uykuya yardımcı olan triptofan, çinko ve magnezyum gibi besinleri içerir. Triptofan vücutta mutluluk hormonu serotonine ve uyku hormonu olan melatonine dönüşür.

Magnezyum deposudur

Magnezyum, tansiyon kontrolü, kalp ve kemik sağlığı ve kan şekeri seviyesinin düzenlenmesi için son derece gerekli bir mineraldir. Kabak çekirdeği yüksek oranda magnezyum içerir. Magnezyum eksikliği dünyada oldukça yaygın bir sorun olsa da kabak çekirdeği gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmek faydalı olabilir.

 

Çinko açısından zengindir

 

Kabak çekirdeği çinko açısından zengindir ve bu mineral erkek üreme sisteminin sağlıklı çalışması için çok önemlidir.Kabak çekirdeğinde bulunan çinko ve amino asit L-arginin, sperm kalitesini iyileştirir ve doğal bir prostat koruyucudur.

 

Mucize denebilecek kabak çekirdeğini salatalardan, smoothie’lere, yemeklerden tahıl gevreklerine kadar farklı gıdalara ekleyebilir, sandviçlerin üzerine serpebilirsiniz. Zamanında hasat edilerek, doğal ve katkısız olarak sizler için özenle seçilen kabak çekirdeği seçeneklerini e-cerez’de bulabilirsiniz.

 

Sağlıklı ve afiyette günler dileriz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.