KURUTULMUŞ BESİNLERLE GELEN SAĞLIK

02-12-2022 15:38
KURUTULMUŞ BESİNLERLE GELEN SAĞLIK

Kurutulmuş Besinler

Kurutulmuş besinler, sağlıklı beslenme listelerinin olmazsa olmazı. İçerdikleriyle, kurutulma yöntemleriyle ve vücudumuza yaptıkları katkılarla kurutulmuş besinler sağlıklı bir atıştırmalık olmakla birlikte, aynı zamanda pratik ve cana yakın bir yol arkadaşı.

 

Gıdaları uzun süre muhafaza etmek ve uzun ömürlü bir atıştırmalık deneyimi yaşamak için kurutma, en eski yöntemlerden biridir. Bu muhafaza yöntemi, aynı zamanda bir nevi sterilizasyon işlemidir. Çünkü kurutulmuş besinler %85-90 oranındaki suyun %20’lere kadar düşürülmesiyle elde edilir. Gelin kurutulmuş besinlerin faydalarını biraz daha yakından inceleyelim.

 

Besinler neden kurutulur?

Tabii ki daha sağlıklı bir fayda sunmak için. Çünkü birçok ürünün içeriğinde su bulunur. Oluşan nemden dolayı ürün, bakteri üretimine de açık olur. Oysa kurutulduğunda ürünün nemi alınır, böylece bakterilerden tamamen sterilize edilir. Kurutulmamış bir besine kıyasla daha fazla mineral ve vitamin sağlarken, uzun saklama ömrüyle daha pratik ve güven veren bir alternatif oluşturur. Günümüzde birçok kurutma sistemi, geliştirilen birçok teknolojisi vardır. Hangi yöntemin kullanılacağı ürüne ve iklime bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

 

Kurutulmuş besinler, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Yani vücudumuzu hasara uğratacak molekülleri temizlememize yardımcı olur. İçerdikleri vitaminler ve minerallerle bağışıklığı güçlendirir. Alerjilerden koruyarak bir takım kronik hastalıklara karşı direnci artırır.

Bağırsakların düzenli çalışmasına katkıda bulunarak iştah kontrolünü dengeler.

 

Tüm detayları düşünülmüş kurutma teknolojisinin ürünü olan e-Çerez’in Kurutulmuş Peynir Çıtırı da cebinize, tabağınıza ve avcunuza aynı sterilizasyon işleminden geçerek ulaşır.

 

Kurutulmuş Peynir Çıtırı, her açıdan sağlıklı yapısıyla ve içerdiği %100 peynirle, vücudunuzun ihtiyacı olan proteini kolayca karşılar.

 

Çünkü bildiğimiz üzere protein, vücudumuz tarafından üretilmez. Bu yüzden dışarıdan alınması gerekmektedir. Dışarıdan alınan gıdalarda da doğru ve sağlıklı tercih, sağlığımız için belirleyici bir faktördür.

 

e-Cerez’in Kurutulmuş Peynir Çıtırı da tüketilebilir atıştırmalıklar arasında en yüksek proteini sağlayarak sizin için en ideal ve doğru tercih olduğunu kanıtlar. Kas, kemik ve doku gelişimi için gerekli proteini tüm kalitesiyle sunar.

 

Nemi alınmış yapısıyla içeriğindeki mineral ve vitaminler tam iki katına çıkar. Böylece kurutulmamış bir besine göre iki kat fayda sağlar.

 

Bir yıllık raf ömrüyle uzun süre muhafaza edilebilir, pratik kullanımıyla kolayca taşınarak en sağlıklı anlarınıza, sporunuza, işinize ve yürüyüşlerinize eşlik edebilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.