Nikah Şekeri Olarak Dağıtılan Badem Şekeri

27-08-2022 00:22
Nikah Şekeri Olarak Dağıtılan Badem Şekeri

Nikah şekerleri düğün hatırası olması nedeni ile her çift için özeldir. Nikah ya da düğün sırasında dağıtılan bu şekerlerde amaç saklayarak bu özel günü yıllar boyunca hafızalarda tutmaktır. Bu nedenle hazırlanan süslemelerin içerisinde bulunan badem ve şekerlerin yenmesi amaçlanmaz. Genelde süs olarak paketlerin içerisinde yer alır ve ayrı bir güzellik verir.

Badem Şekeri

Badem şekeri günümüzde yapılan düğün organizasyonlarının çoğunda nikah şekeri yerini alır. Genelde çiftler bu güzel minik süsleri nikah sırasında dağıtmayı tercih eder. Nikah düğün sırasında olacaksa bu durumda nikahın kıyılması ile salon çerisinde nikah şekeri dağıtımı başlar. Nikah şekerinin kaç adet olacağı ve hangi şekilde süsleneceği tamamen çiftlere özgü olan bir karardır. Aynı şekilde salon içerisinde dağıtım sırasında bütün konuklara mı yoksa yakın akrabalara mı dağıtılacağı konusu da yine çitleri ilgilendirir.

Nikah şekerlerinin özel yapan belki de en önemli şey gelin tülü kullanılarak hazırlanmasıdır. İçerisinde bin bir güzellikte süslemelerin yer aldığı nikah şekerleri çiftlerin isimlerinin baş harflerinin yer aldığı özel parçaların eklenmesi ile tamamlanır. Düğün organizasyonu hazırlığı yapıyorsanız mutlaka son güne kalmadan nikah şekeri seçiminizi yapmalı ve siparişinizi vermelisiniz.

Nikah Şekeri

Şekerleme ürünleri Türkiye’de 16. yüzyılda başlamıştır. İçeriğinde bal, pekmez, bağlayıcı ve un kullanılarak hazırlanan ilk şekerlemeler zaman geçtikte farklı kalıplara bürünmüş ve ayrı bir sektörün doğmasına zemin hazırlamıştır. Zamanla şekerleme ürünlerinin ortaya çıkması ile ilk nikah şekerleri de üretilmeye başlamıştır. Nikah şekeri dendiğinde hepimizin aklına gelen tek şey bademdir. En güzel kuruyemiş çeşitleri arasında yer alan badem, özel şeker dolgusu ile kaplanır ve kuruduktan sonra nikah şekeri olarak kullanılır. Genelde beyaz bir dolgu ile kaplanır ve gelin duvağı tülünün içerisine belirli miktarda konduktan sonra bağlanarak süsün hazırlığı tamamlanır.

Badem Şekeri Fiyatları

Nikah şekerlerinin vazgeçilmezi olan badem şekeri fiyatları tercih edeceğiniz miktara göre değişir. Ürün özellikleri ve miktar gibi detaylara göz attıktan sonra fiyatlar hakkında daha açık bilgiye sahip olabilirsiniz. Dilediğiniz miktarda sipariş verdiğiniz badem şekerleri kullanıma hazır şekilde sizlere sunulur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.