Ramazan Ayının Tadını İftarlık Atıştırmalıklar ile Çıkarın

İftar atıştırmalıkları; Ramazan ayında oruç ibadetimizi gerçekleştirirken sağlımızı korur. Kuruyemiş ve kuru meyveler, kan şekerini dengelediği ve gün boyu tok tuttuğu için iftar sofrasının ve sahur yemeklerinin vazgeçilmezi olmalıdır. İftariyelik olarak hurma, ceviz, peynir ve zeytin sofraları süslemeli ve midenizi ana yemeklere hazırlamalıdır. Oruç açarken yenilecekler listesinin başında gelen kuruyemiş ve kuru meyveler taze bir biçimde hazırlanır. Kuruyemiş markaları arasında kalitesi, lezzeti ve tazeliği ile öne çıkan markamızdan alışveriş yapabilir ve online kuruyemiş satın alabilirsiniz. 

Ramazan Ayında Yenmesi Gereken İftarlık Atıştırmalıklar

Ramazan ayında oruç ibadeti sebebi ile gün boyu boş kalan mide çeşitli enzimler üretir. Bu yüzden sağlıklı ve doğru beslenmeye özen göstermek sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden orucu açarken boş olan sindirim sistemini rahatlatmak ve kan şekerinin aniden yükselmesini engellemek amacıyla hurma yemek oldukça leziz bir başlangıç olacaktır. Hurmanın içerisinde kemiklere faydalı olan kalsiyum, sinir sistemini güçlendiren magnezyum, kas yorgunluklarına iyi gelen potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Ayrıca hurma ödem ve şişkinliklere oldukça iyi gelmektedir. 

İftardan birkaç saat sonra tatlı yeme ihtiyacınız olduğu zaman hem sağlıklı hem de az kalorili bir tatlı alternatifi için iftarlık atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz. Kuru kayısı, kuru incir, hurma, ceviz, badem, fındık, leblebi ve fıstıktan oluşan bir tabak hazırlayarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kuru kayısı ve kuru incirlerin üzerine bal döküp pişirebilir ve üzerine ceviz serperek tüketebilirsiniz. Böylece hem enfes bir tatlı yemiş olacak ve tatlı ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız. Başka bir tatlı alternatifi için leblebi ezmesi, cezerye, pestil, lokum ya da fındıklı barlardan tüketebilir ve iftar için gelen sevdikleriniz ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz. 

Oruç tutan kişiler yaklaşık 14 saat kadar aç kalmaktadırlar. Bu açlık süresi içinde kan şekeri düşer. Sahura kalkmayan bir kişinin kan şekeri düşüklüğü ise günün daha erken saatlerinde baş gösterir ve iftara kadar oldukça kötü bir hal alır. Bu yüzden az ve sık beslenme kuralı kişinin kan şekerini dengelemek adına oldukça önemlidir. Ramazan ayında sahur, iftar ve ara öğün şeklinde bir yemek düzeni tercih etmek sağlıklı olacaktır. Sahura kalktığında kişi aşırı yağlı, aşırı tuzlu ve ağır yemeklerden kaçınmalıdır. Tok tutacak ve kan şekerini yavaş yavaş yükseltecek yiyecekler seçilmelidir. Tuzsuz kuruyemişler ve kuru meyveler  oruç tutacak kişinin gün boyu tok kalmasını sağlayacağı gibi, kan şekerini de gün boyu dengede tutacaktır. Örneğin beyaz leblebi midede bulunan asidik suyu emecek ve gün boyu midenizin ağrımasını engelleyecektir. Üstelik lifli ve unsu yapısı iftara kadar tok kalmanızı sağlayacaktır. Ceviz, vücudun ihtiyaç duyduğu iyi yağları içerdiğinden dolayı gün boyu oluşan yağ ihtiyacınızı karşılayacaktır. Üstelik tok tutacağı için rahat bir oruç ibadeti geçirmenize yardımcı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.