KURUYEMİŞİN ÖĞRENCİ BESLENMESİNE FAYDALARI

28-11-2022 18:07
KURUYEMİŞİN ÖĞRENCİ BESLENMESİNE FAYDALARI

Çocukların beslenme alışkanlıklarıyla ilgili konular son yıllarda biraz daha fazla gündeme gelmeye başladı. Uzmanlar da besin değeri yüksek gıdalara daha fazla dikkat çekerek, detaylarıyla faydalarını işlemeye başladı.

 

Bunlardan biri, hatta belki de en önemlisi kuruyemiş.

Kuruyemişin faydaları saymakla bitmez. Eşsiz bir protein, yağ, vitamin, mineral, lif ve antioksidan olan kuruyemişler her yaştan insana birçok açıdan fayda sağlarken bol çeşitli yapısıyla da zengin bir atıştırmalık görevi görür. Birçok hastalık ve enfeksiyona karşı yüksek bağışıklık sunar.

 

Bunların birçoğunu zaten biliyoruz. Peki çocuklara, özellikle okul çağındaki, gelişim aşaması hızla devam eden çocuklara faydalarını biliyor muyuz?

 

Kuruyemişler çocukların zeka ve vücut gelişimi için büyük fayda sağlar. Çünkü vitamin, mineral, antioksidan, yağ ve protein bakımından aşırı zengindir.Çocukların hızlı geliştikleri bu çağlarda kuruyemiş tüketmeleri onlara tam da ihtiyaç duydukları besin değerini sağlar. e-cerez’in kolay taşınabilir ve dilediğiniz gibi harmanlayabileceğiniz ürünleri, çocuğunuzun beslenmesi için ideal bir yardımcıdır.

Özellikle e-cerez’in ceviz çeşitleri, okul çağındaki çocukların için çok faydalı olan omega 3 açısından diğer kabuklu kuruyemişlere göre fazlasıyla zengindir. Yaklaşık 28 gram başına 2,5 gram omega 3 sağlar.

Ayrıca araştırmaların kemik gelişimini olumlu etkilediği yönünde çıkarımları da mevcuttur.

Ayrıca ceviz güçlü bir triptofan aminoasidi kaynağı olmasıyla da dikkat çeker. Bu sayede melatonin salgılar. Melatoninin hücre yenilenmesi, uyku düzeni ve eklem gelişimi gibi ciddi konularda önemli bir katkısı vardır.

 

Konu çocuklarsa bir diğer önemli besin kaynağı da bademdir. Türkiye’de de sıkça tüketilen badem, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Hem bebeklik çağındaki hem de öğrenim çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Böbrek taşı oluşumu riski taşıyan çocuklara badem verilirken dikkat edilmelidir. Ayrıca badem tüketimine pek alışık olmayan ve yemekte zorlanan çocuklara da kek veya tatlı içinde verilerek alışmaları kolaylaştırılabilir. e-cerez’in badem çeşitlerini kolayca sipariş verebilir ve hızlı bir şekilde teslim alarak çocuğunuzun beslenme listesine ekleyebilirsiniz.

 

Kolay hazmedilmesi ve yüksek enerji sağlamasıyla öne çıkan fındık da çocukların kas ve kemik yapısına olumlu etki eden kuruyemişlerden bir diğeridir.

 

Antep fıstığı, yer fıstığı gibi kuruyemişler de vücut direncini artırarak bağışıklığa önemli etkiler sağlar. Okul çağındaki çocukların hava şartlarından daha az etkilenerek sağlıklı ve zinde bir şekilde derslerine odaklanmalarına yardımcı olur. Yer fıstığının fazla tüketimi kilo alma riski oluşturduğu için dengeli bir tüketim önerilir.

 

Kuruyemiş, çocukların beslenme çantasında olmazsa olmazlardan biridir. Çocuklarımızın ara öğün olarak düzenli tüketebilmeleri, gelişimlerini desteklerken açlıklarını dengelemeleri için

çantalarına en az bir avuç kuruyemiş yerleştirmeyi ihmal etmememiz gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.